Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 09:08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Κύριο

                                                                                       Αθήνα, 10  Οκτωβρίου 2019 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αποκατάσταση Της Αλήθειας»

Αξιότιμε Κύριε

Δημήτρη Μπαλή ,

Ακούσαμε στην εκπομπή σας την ανακοίνωση του συνδέσμου εισαγωγέων/αντιπροσώπων αυτοκινήτων σχετικά με την ηλικία των σχολικών λεωφορείων. Μας κάνει μεγάλη εντύπωση ότι όλο το σκεπτικό στηρίζεται σε μια σημαντική ανακρίβεια: ότι το όριο ηλικίας των σχολικών λεωφορείων, που είναι πράγματι τα 27 έτη, ισχύει από την πρώτη καταχώριση στην Ελλάδα, επομένως είναι επιπλέον όσων ετών έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι ότι το όριο ηλικίας των 27 ετών καθορίζεται από την  ημερομηνία πρώτης  κυκλοφορίας του οχήματος, οπουδήποτε στον κόσμο. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν είναι γνωστή η ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας ενός οχήματος στο εξωτερικό, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία που προκύπτει από τον αριθμό πλαισίου του οχήματος, δηλαδή η ημερομηνία παραγωγής του οχήματος. Έτσι σε καμία περίπτωση ένα σχολικό λεωφορείο δεν μπορεί να φτάσει τα 30, 35 ή 40 χρόνια που ανακριβώς αναφέρθηκε στην εκπομπή σας. Αυτό το όριο θα έπρεπε πρώτοι οι εισαγωγείς να γνωρίζουν, αφού οι ίδιοι εκτελούν τους εκτελωνισμούς και διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες στις υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών.

Πέραν τούτου όμως, στην ουσία της συζήτησης, πρέπει να σημειώσουμε ότι τα σχολικά λεωφορεία, δηλαδή τα κίτρινα λεωφορεία των ιδιωτικών σχολείων, δεν πρέπει να συγκρίνονται με τα τουριστικά λεωφορεία που εκτελούν μεταφορές μαθητών. Τα κίτρινα σχολικά λεωφορεία  ανήκουν στα σχολεία, έχουν ιδιαίτερα ήπια χρήση, κατά μέσο όρο 4 ώρες λειτουργίας ημερησίως, 5 ημέρες ανά εβδομάδα, επί 9 μόνο μήνες το χρόνο και υποβάλλονται σε εξαιρετική συντήρηση με συνέπεια να είναι σε πολύ καλή κατάσταση ακόμα και όταν φτάσουν στο θεωρητικό τέλος της ζωής τους. Και αυτό το γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά οι μεταφορείς/αντιπρόσωποι, καθώς οι ίδιοι είναι που ζητούν τα λεωφορεία μας μετά τη λήξη των 27 χρόνων, προκειμένου να τα μεταπωλήσουν σε άλλες χώρες όπου τα ηλικιακά όρια δεν ισχύουν.

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί, πως στις Ευρωπαϊκές χώρες, ακόμη και σε αυτές που είναι παραγωγοί λεωφορείων, δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Τα λεωφορεία συνεχίζουν να κυκλοφορούν όσο κρίνονται κατάλληλα από τα ΚΤΕΟ.

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 09:18