Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο του Συνδέσμου Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων

 Στο χώρο αυτό μπορείτε να βρείτε νέα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, συνέδρια και ημερίδες που αφορούν την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Ιδιωτική Εκπαίδευση.

                 Η διδασκαλική Ομοσπονδία της Ελλάδος έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο <<αδιάβαστη>> είναι και στην ουσία αλλά και στους τύπους των νόμων σε σχέση με τα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας.

 

                Ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με την εγκύκλιο του Υπουργείου για το θέμα της έλλειψης δασκάλων. Ανακοίνωσε ακόμη ότι συνεχίζει τον αγώνα για την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Προφανώς επιθυμεί την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης για να μην υπάρχει σύγκριση της ιδιωτικής με τη δημόσια και έτσι να <<αλωνίζουν>> οι συνδικαλιστές της ΔΟΕ. Όμως η ιδιωτική εκπαίδευση υπάρχει από εποχής Σωκράτη καθ θα υπάρχει και στο μέλλον για να θυμίζει  πως είναι στην ουσία η καλή και σωστή εκπαίδευση.

 

             Αυτοί που μας στηρίζουν, οι ενενήντα πέντε χιλιάδες γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία και που πετυχαίνουν όπως λέει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο  της Αθήνας, δύο βαθμούς πάνω από τα παιδιά των δημόσιων σχολείων στις αδιάβλητες πανελλαδικές εξετάσεις γνωρίζουν.

 

          Η ηγεσία της ΔΟΕ νομίει ότι με τις κομματικές και ταξικές περγαμηνές που προσπαθεί να διασφαλίσει με τις τέτοιου τύπου ανακοινώσεις της θα πείσει τον οποιοδήποτε στην Ελλάδα. Όμως γνωρίουν όλοι πως η ιδιωτική παιδεία είναι πολλές σκάλες πιο πάνω από τη δημόσια. Ας ασχοληθούν λοιπόν οι συνδικαλιστές της ΔΟΕ να προτείνουν κάτι ουσιαστικό για την καλυτέρευση της δημόσια παιδείας γιατί μέχρι τώρα μόνο με τα συντεχνιακά τους ασχολούνται.

 

        Για τους τύπους και τους νόμους ενημερώνουμε τη ΔΟΕ πως η εγκύκλιος το μόνο που κάνει είναι να εξηγεί  τη διαδικασία της υλοποίησης του νόμου 682/77, άρθρο 31-παράγραφος 2.  Όπως γνωρίζει η ηγεσία της ΔΟΕ οι νόμοι του Κράτους τηρούνται και αυτό πρέπει να κάνει το Υπουργείο Παιδείας και το κάνει μερικώς με την εγκύκλιο που βγήκε.  Εάν η ΔΟΕ έχει δασκάλους πρόθυμους να εργαστούν σε ιδιωτικά σχολεία, παρακαλούμε να ενημερώσει το Σύνδεσμο και το Υπουργείο Παιδείας με ονόματα και τηλέφωνα, ειδάλλως θα αποδειχθεί ότι δεν λέγει την αλήθεια.

 

΄Αλλωστε η ΔΟΕ έχει σχέση μόνο με τη δημόσια παιδεία και καλά θα κάνει μόνο με αυτή να ασχολείται.

 

Τελευταία Νέα

Επόμενες Εκδηλώσεις

Καμία εκδήλωση

Ιστορία

Η ιστορία του Συνδέσμου των Ιδιωτικών Σχολείων, μια ιστορία γεμάτη προσπάθεια για αναβάθμιση του πολύτιμου αγαθού της Παιδείας στη χώρα μας.

 

Συμμετοχές

left

O Σύνδεσμός μας είναι μέλος της ECNAIS, της ευρωπαϊκής ένωσης ανεξάρτητων σχολείων. Στόχος μας είναι να προάγουμε πανευρωπαϊκά την ελευθερία επιλογής στην εκπαίδευση.

Ελευθερία Επιλογής

Η ελευθερία επιλογής κάθε οικογένειας ως προς την εκπαίδευση που επιθυμεί να δώσει στα παιδιά της είναι θεμέλιο μιας ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας!

Εκπαιδευτικό Κουπόνι

Τα κράτη που επενδύουν στην Παιδεία και εξασφαλίζουν πραγματικά ίσες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση εφαρμόζουν το θεσμό του εκπαιδευτικού κουπονιού!

Αυτονομία Σχολικής Μονάδας

Η αυτονομία σχολικής μονάδας είναι κρίσιμης σημασίας για τη συνολική αναβάθμιση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Σχολείο με Open Learning Spaces

Νίκος Ρώμπαπας

Περισσότερα

Το εκπαιδευτικό σύστημα της "σοσιαλιστικής" Σουηδίας

Στη Σουηδία κατά τη δεκαετία του '70 τα κρατικά σχολεία είχαν γίνει εργαλεία κοινωνικής πολιτικής για την προώθηση της ισότητας και όχι της εκπαίδευσης (...).

img14

Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος

Ιδιωτικό Σχολείο και ΕΣΠΑ

Δεν υπάρχει οικονομολόγος, επιστήμονας, διεθνής οργανισμός ανά τον κόσμο που να μην αναγνωρίζει ότι η γνώση αποτελεί κορυφαίο παραγωγικό πόρο και άρα οι επενδύσεις στον τομέα αυτόν είναι από τις πλέον ζωτικές στην εποχή μας.

img14

Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος

Μύθος ότι η Παιδεία είναι "Δημόσιο Αγαθό"

Είναι σαφές ότι η Ελλάδα χάνει το παιχνίδι του 21ου αιώνα –που είναι αυτός της κυριαρχίας των γνώσεων και της ταχύτητας μεταδόσεώς τους. Γνώσεις οι οποίες αποτελούν πλέον κορυφαία πρώτη ύλη, εξίσου σημαντική με το πετρέλαιο αν όχι σημαντικότερη.

left

"Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο."

- Αδαμάντιος Κοραής